Hayrat Vakfı Sudan temsilciliği, 2009 yılından bu tarafa Sudan’ın en köklü üniversitesi olan Hartum Üniversitesinde Risale-i Nur kursları vermektedir. Hartum Üniversitesi, Sudan’ın siyasi kültürel ekonomik ve edebi hayatında önemli şahsiyetleri yetiştiren bir üniversitedir.

Bu nokta-i nazar ve muhterem hocamız Said Nuri Ertürk’ün üniversite rektörüyle olan görüşmesinin akabinde dile getirdiği “Risale-i Nurların üniversitede ders olarak okutulması” sözü üzerine bizler de bu konuya çalışarak Risale-i Nurların Hartum üniversitesinde okutulmasına yönelik müfredat programını hayata geçirdik.

Hazırlamış olduğumuz müfredat dört merhaleden meydana gelmektedir. Risale-i Nur’un temel konularından başlayarak seviye seviye ilerlemektedir. Müfredat, gençlerin aklına takılan ve bugüne kadar Müslüman olmanın gereği olarak inandıkları ama akıllarında bazı istifhamlar üzerinde özellikle durup, gençlerin taklidi olan imanlarını, Risale-i Nurun iman dersleri vasıtasıyla, tahkiki bir hal almasına vesile olmuştur.

Rabbimize sonsuz hamdüsenalar olsun ki, bizlere Risale-i Nurları üniversite kürsülerinden anlatmak ve gençleri Risale-i Nurlarla tanıştırmak nasip oldu. Bu bağlamda, 2009 yılından bu yana açmış olduğumuz Risale-i Nur kurslarında 3300 üniversite öğrencisi kurslarımızı başarılı bir şekilde tamamladı.

Biz biliyoruz ki Risale-i Nurlar girdiği her yerde birlik ve beraberliği dostluk ve kardeşliği tesis etmektedir. Bunun bir örneğine Risale-i Nur kursları vasıtasıyla Hartum Üniversitesinde hakkalyakin derecesinde şahit olduk. Çok farklı düşünceye sahip olan (siyasi, meşrep, mezhep olarak) üniversite öğrencileri, Risale-i Nur’un etrafında bir araya geldiler. Risale-i Nur derslerini dinledikten ve Vakfımızın duruşunu gördükten sonra bize şunu söylediler:

“Sizler, bizi en doğru dava olan iman kurtarma davasına davet ettiniz ve artık elimizde Risale-i Nurlar gibi harikulade eserler var. Hizipçilik meşrep ve mezhepçilik yapmadan, Risale-i Nurdan aldığımız ders ile herkesi kucaklamaktayız. Bu çalışmalar ittihad-ı İslam’ın nüveleri, çekirdekleri hükmündedir.”

Sudan’dan dualar eder dualarınızı bekleriz.