Hayrat Vakfı yurtdışı temsilcilerimiz 19-21 Şubat tarihleri arasında Hayrat Vakfı Ülke Temsilcileri Buluşması için Isparta’da bir araya geldi.

Başta Ortadoğu ve Afrika olmak üzere Balkanlar, Avrupa, Orta ve Güneydoğu Asya’da aktif faaliyet gösteren 35 katılımcının iştirakiyle gerçekleştirilen buluşmada, her bir temsilcimiz başarıyla yürüttüğü faaliyetlerini paylaşma ve sahada çalışan diğer arkadaşları ile bir kısım mevzuları istişare etme fırsatı buldu.

Vakıf Başkanımız Muhterem Said Nuri Ertürk’ün de katıldığı ve üç gün süren buluşmada ileriye dönük plan ve projeleri de masaya yatıran yetkililerimiz yüksek bir motivasyon ile Isparta’dan ayrılarak Ankara’ya geçti.

22-23 Şubat tarihleri arasında Ankara’da bulunan yurtdışı heyetimiz ilk olarak Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nı (TİKA) ziyaret etti. Mehmet Süreyya Bey’in riyasetinde icra edilen toplantıda daha evvel yürütülen işbirlikleri değerlendirilip yapılabilecekler üzerine müzakere edildi.

Daha sonra Yurdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile verimli bir görüşme yapan heyet başkanlığın desteklediği projeler hakkında bilgi alıp sahada yürüttüğü çalışmaları ev sahibi kuruma iletti.

Son gün, Yunus Emre Enstitüsü’nü ziyaret eden temsilcilerimiz Prof. Dr. Şeref Ateş ile bir araya gelerek aynı eksende yürütülen projeler üzerine değerlendirmeler yaptı ve yakında imzalanması beklenen protokol için ön görüşmeleri tamamladı.

Yoğun geçen temasların ardından, yurtdışı temsilcilerimiz bulundukları ülkelere dönmek üzere Ankara’dan ayrıldı.