Hayrât Vakfı, 1974 yılında Üstâd Bedîüzza­mân Hazretleri’nin talebesi ve kendisinden sonra vazîfesini devrettiği en yakın davâ arkadaşı Ahmed Husrev Altınbaşak tarafından Isparta’da kuruldu.

Vakfımızın ana gayeleri, kuruluş senedinde şöyle tanımlanmıştır:

CJYm3m8W8AAbba5“Orta ve yüksek dereceli mekteplere, bütün meslekî okul ve enstitülere devam eden talebelere yurtlar açmak, yiyecek ve yatacak yerler temin etmek, onların daha bilgili, faziletli, ahlâklı, vatansever birer insan olarak yetişmeleri için meslekî ve kültürel kurslar, dershaneler, kütüphaneler ve eğitim kurumları açmak,

İhtisas için yurt dışına talebeler göndermek, gitmiş olanlara burs vermek, Mütevellî heyetinin ittifakı ile her türlü ilmî, tarihî, dinî eserleri basmak, neşretmek, Kur’ân-ı Kerîm basmak ve baskı işleri için dâhilden ve hariçten kâğıt ve matbaa makinaları temin etmek, matbaa kurmak,

Vakfa bağışlanacak menkul ve gayrimenkulleri vakıf gayesi istikametinde kullanmak, idare etmek, vakıf kaynaklarını geliştirmek, fakirlere, fakir hastalara, dul ve yetimlere vakfın imkânları nisbetinde her türlü yardımda bulunmak.”

Vakfımız, kurulduğu günden beri bu güzel ve ulvî gayeler istikametinde  faaliyet göstermektedir.