Yalova Termal Kredi Yurtlar Kurumunda Hayrat Vakfının düzenlediği Osmanlıca Türkçesi kurslarını başarıyla tamamlayan Yalova Üniversitesi öğrencileri sertifikalarını törenle aldılar.

Termal Kredi Yurtlar Kurumu Konferans salonunda düzenlenen sertifika töreni Yalova Merkez Camii İmam Hatibi Hüseyin KILIÇ Hocaefendinin Kur’an Kerim tilaveti ile başladı.

Törende konuşan Hayrat Vakfı Yalova Temsilcisi ve Yalova İkbal Eğitim Araştırma ve Kültür Derneği Başkanı Abdülkadir DEMİR, Osmanlı Türkçesinin ehemmiyetine vurgu yaparak şunları söyledi;

‘’Osmanlıca, 1000 yıllık bir kültür mirası demektir. Osmanlıca, İslamiyet’in kabulünden sonra bu milletin 1000 yıllık bütün maddi ve manevi birikimini yani tecrübesini istikbaldeki nesillerine aktarmasına vesile olan dili demektir. Hayrat Vakfı olarak bizler de öğretici arkadaşlarımızla bu tarihi sorumluluk şuuruyla bu milletin kültür hafızasına tekrar kavuşmasına köprü olmayı kendimize bir vazife biliyoruz.’’

Kursa katılan Uluslar Arası İlişkiler Öğrencisi Nijeryalı Muhammed ANAS yaptığı konuşmada kursun kendisi için çok faydalı olduğunu ve Osmanlıcayı daha ileri seviyelere taşıyacağını belirtti.

Kursiyer öğrencilerden Sefa AYAZ ise Şeyh Edebali’nin Osman Bey’e nasihatini Osmanlıca metin olarak okuyup örnek sundu.

Daha sonra kürsüye çıkan Kurum Müdürü Mehmet KALYON Hayrat Vakfının yaptığı çalışmalardan memnun olduklarını ve Hayrat Vakfına teşekkürlerini takdim ederek Abdülkadir DEMİR Bey’e teşekkür plaketlerini sundu. Başarılı olan öğrencilere ise sertifikaları verildi.
Tören çıkışında misafirlere yapılan ikramla bu önemli gece sona erdi.