AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, Manisa’da bulunan ve Osmanlıca Dersleri konusunda çalışmalar yapan Hayrat Vakfı’nı ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Hayrat Vakfı Manisa Şube Başkanı Kemal Yalçın, milletvekili Yurttaş’a Osmanlıca konusunda verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Yurttaş yaptığı açıklamada “Okuyan ve okuduğunu anlayan bir nesil oluşturmak istiyoruz. Son günlerde Osmanlıca eğitimi konusunda bir bardak suda fırtına koparmak isteyenleri akl-ı selim ile düşünmeye davet ediyorum. Osmanlıca meselesi, şura ile başlamış bir tartışma değildir. Çok uzun süredir istişare edilen bir konudur. Geçmişe set çekerek bir yere varmak mümkün değildir. Tüm sanat ve ilim birikimimizi bir kenara koyarak, sıfırdan başlamanın ne anlamı var? Bin yıllık devlet geleneği, toplumsal yapı, eğitim, ekonomi ve diplomasiye ait verileri bir günde yok ederseniz, arşivleri okuyamayan bir nesil yetiştirirseniz, sizi siz yapan değerleri kaybedersiniz. Neslimize geçmişini okuma ve anlama hakkını vermeliyiz” dedi.

Yurttaş “ Osmanlıca yabancı bir dil değildir. Türkçe’nin bir başka alfabe ile yazımıdır. Dünya üzerinde kendi anadiline başka bir isim vermiş, bizden başka bu tuhaflığı yapmış bizden başka bir millet yoktur. Sadece bunu biz yaptık, Türkçeye Osmanlıca dedik. Osmanlıca dediğin Türkçedir. Diliniz ne kadarsa, dünyanız da o kadardır! Diliniz darsa, dünyanız da dardır. Bu topraklarda bir ses bayrağı hâlinde İstanbul Türkçesi’nin yeniden dalgalanabilmesi için her gencimizin Osmanlı Türkçesiyle buluşması şarttır. Özellikle bu konuya muhalefet edenlerin ifadesi; ‘mezar taşlarını mı okuyacaklar’ diyerek karşı çıkıyorlar. Bazı çevreler, hemen “Ortaçağ karanlığına mı dönüyoruz” diyerek, bayatlamış, bu tür zamanlarda bozuk plak gibi çaldıkları ilkel tepkilerini dile getirdiler. Evet, atalarının mezar taşlarını okuyamayan bir nesil tarihi bilemez” dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş “Osmanlıca Tüm Okullarda okutulmalıdır. Osmanlı Türkçesini Arap alfabesine ya da İslamcılık ideolojisine indirgeyerek; dedesinin dilinden, mektubundan, şarkısından, sanatından bihaber kalmayı kabul edilebilir bulmak, cehaletin tam da merkezidir” dedi.

Ziyaret sonrası Yurttaş’a Osmanlıca yazılmış eserler ve Kuranı Kerim hediye edildi.